torstai 23. lokakuuta 2014

Raksaviikot 14-17: nousee, nousee

Raksaviikolla 14 aherrettiin eristeiden parissa. Sen verran monta nurkkaa ja jos jonkinmoista putkea nousee joka kohdasta, että harvassa olivat kohdat, joihin kelpasi kokonaiset styroksilevyt. Viikolla 15 putkari kävi vetelemässä putket oikeisiin paikkoihin ja sähkäri omansa. Pimenevissä syysilloissa surrasimme kilpaa raudoitusverkkoja kiinni toisiinsa.

Takan ja betoniportaiden alle tuli hiukan järeämmät raudoituksen, tässä taidonnäytteemme:

Lattialämmityksen asennuksineen otimme Turunmaan lämpötalosta samaan pakettiin maalämmön kanssa. Muutaman huntin olisi varmasti säästänyt itse asentamalla, mutta voi että, kun tuntui kivalta, kun jokin työvaihe oli ulkoistettu! :)

Vielä viimeisenä iltana ennen lattiavalua asentelimme SPU-levyjä seinään. Kiire meinasi tulla.

Lattiavalupäivä oli raksaviikon 16 alkajaisiksi heti maanantaina 29.9. M oli tikkana paikalla tontilla kukonlaulun aikaan ja teki viimeiset tarkistukset. Klo 7.00 saapui betoniauto ja lattiavalumiehet. Kaikki meni suunnitelmien mukaisesti.

Kuten valumies totesi: lattiavalu on eräänlainen tärkeä virstanpylväs hartiapankkirakentajalle ja siltä se todella tuntui. Perustusvaiheelle voitiin heittää hyvästit ja suunnata katseet kohti runkovaihetta. Huikea fiilis! Vielä puuttuu rotaeristeiden asennus ja ulkopuoliset täytöt sekä tietysti pihanmuokkausta, mutta näyttäisi vahvasti siltä, että maatöiden ja perustusten osalta pysyimme kuin pysyimmekin budjetissa.

Betonilaattaa hoidettiin kuin omaa jälkikasvua seuraava viikko kastelemalla ja peittelemällä muovein. Loppuviikosta saapuikin läjä tiilejä, jotka nostettiin laatan päälle odottelemaan muurareita.

Raksaviikolla 17 raksa on mennyt ison harppauksen eteenpäin, sillä viime viikolla muurattiin ensimmäisen kerroksen runko. M vietti leppoisaa kesälomaviikkoa juosten kahden muurarin orjapoikana kärräten kuraa ja kantaen tiiliä ja illat kului seuraavaa päivää valmistellessa.

Yritetään pitää vauhtia yllä, että saataisiin katto pään päälle ennen kuin ensilumi yllättää.
Saas nähdä, kuinka käy!2 kommenttia:

  1. Hyvä hyvä! Sehän näyttää jo talolta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikös näytäkin! Kummasti inspiroivampaa tämä rakentaminen, kun seinätkin alkaa hahmottua! ;)

      Poista