maanantai 15. syyskuuta 2014

Raksaviikot 10-13 - 3 ässää

Sokkeli, salaojitus ja sepelöinti. Siinä viime viikkojen teemat. Väliin mahtuu tietysti viemäröintiä sekä ulko- että sisäpuolella. Kriikunapuu on tarjoillut välipaloja väsyneille raksaajille ja loppusyksyn toinen, siemenistä kasvatettu kirsikkatomaattisato on ilahduttanut erityisesti emäntää.Sokkeli tehtiin siis omin voimin ja isien avustuksella. Alkuun itse tekeminen arvelutti ja otimme muutamaksi päiväksi timpurin näyttämään mallia. Homma ei  kuitenkaan ollut sen kummoinen, joten omin voimin jatkettiin ja hyvä tuli. Sokkeli muurattiin HB380 UEH-harkosta. Materiaali oli pääasiassa hyvää lukuunottamatta muutamia rikkinäisiä kulmapaloja, jotka tehdas lupasi hyvittää. Emme käyttäneet laastikelkkaa ja varmasti osittain tästä syystä saumat tuppasivat olemaan hieman paksumpia kuin ohjeellinen 5 mm. Laastimenekki siis ylittyi puolikkaan suursäkin verran. Tosin ylitys ei tullut maksamaan edes neljäsosaa laastikelkan hinnasta. Sanotaan, että sen lisäksi, että laastikelkka vähentää laastinkulutusta, se myös nopeuttaa hommaa, mutta taloomme on tulossa niin monta nurkkaa, että todennäköisesti emme laastikelkalla olisi suoriutuneet yhtään sen nopeammin.


 Omin voimin, työpäivien jälkeen tekemällä, vauhti ei aina päätä huimaa ja tsemppi voi olla koetuksella. Voitteko siis uskoa, minkä riemun voi tällainenkin kapistus aiheuttaa? Tuon kaivon päällä sitä joskus sitten tepastellaan suihkussa!

Tulevien viikkojen tehtävälistalla on lattiaeristeet, vesijohdot, raudoitus, lattialämmitys ja lopulta lattiavalu. Taustalla on kilpailutettu mm. ikkunoita ja konesaumattuja peltikattoja. Näistä lisää myöhemmin.

Hääkyltit ovat päässeet uusiokäyttöön. :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti